



Garnek Le Creuset profesjonaly.
produkt powystawowy, nowy, opakowanie nosi ślady magazynowania
Duże płaskie dno oraz niskie boki czynią go idealnym d smażenia mięs, warzyw, przygotowani zapiekanek oraz pieczeni. Poprawia karmelizację co daje potrawom jescze lepzy smak.
Wszystkie naczynia Le Creuset są wykonane z najwyższej jakości materiłów. Emaliowane żeliwo i stal nierdzewna ze wzmocnioną powłoką nieprzwieającą zostały zaprojektowane do regularnego użytkowania.
- Gałki odporne na wysokie temperatury.
- Uniwersalne naczynie - do piekarnika, kuchenki, pyty idnukcyjnej a nawet pod grillem
- Żeliwo zatrzymuje ciepło by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie
- zatrzymują wilgoć i uwydatniają smak potrawy dzięki dopasowanym pokrywkom
- wygodne uchwyty umożliwiają bezpieczne przenoszenie
Zastosowanie:
Piekarnik
Grill
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Użytkowanie i konserwacja:
Można trzymać w zamrażarce
Można myć w zmywarce
Przed pierwszym użyciem
NIE UŻYWAJ noży lub przyborów metalowych, ponieważ mogą one zadrapać emaliowaną powierzchnię produktu.
Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.
Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj patelnię stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać duży ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.